Tossa de Mar

Tossa de Mar està formada per una vall, aïllada dels municipis veïns per els cims del Massís de Cadiretes - l´Ardenya on està plenament integrada. Es comunica amb Sant Feliu de Guíxols i la mateixa carretera enllaça pel sud amb Lloret de Mar.

Platges

La vila, les platges, entorn i esdeveniments

La Costa Brava disposa d'incomptables platges i cales de gran bellesa. Dins del terme municipal de Tosa, remuntant la costa de sud a nord, des de la Punta des Calafats, que fa partició amb el terme de Lloret de Mar fins Es Codolar.
Ja a Tossa trobem els primers racons on gaudir del sol, l'aigua i els paisatges. A la mateixa vila trobem les dues platges grans: Sa Platja Gran, amb Es Racó i Sa Palma amb Sa Banyera de Ses Dones. Es Racó, al peu de la muralla de Tossa, encara conserva el sabor de la història; en aquest lloc, els pescadors artesanals que queden, encara deixen les barques a la sorra.
Sa Platja, la platja gran, és el lloc turístic per excel·lència; bars i serveis a pocs metres, molta sorra i molt de sol.
Entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols hi ha el tall més recomanable a l'hora de gaudir del paisatge o de buscar tranquil·litat. Una menció especial mereix la carretera GI-682, entre aquestes dues poblacions i reconeguda de gran interès paisatgístic, des de la que es pot contemplar aquest magnífic tram de costa.

Platja de Vallpresona

És una platja nudista, no hi ha massa aparcament en la zona on es troba. A qui li agradi el submarinisme pot accedir des de la Cala del Senyor Ramón, on hi ha més serveis.
La platja no té cap mena de serveis, es troba envoltada de penya-segats. Formada per còdols bastant grans, es recomana anar amb bones sabatilles (pas xancles o derivats). No hi ha cap zona amb sorra, són códols més petits.
L'aparcament queda al kilòmetre 34 de la carretera entre Tossa i Sant Feliu.

Cala Salions

Aquesta cala té 80 metres de longitud per 50 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de cala Salions és alt. Platja semiurbana la composició de la qual és de sorra; envoltada de muntanyes i molta vegetació que acull a gran quantitat de visitants.
Disposa de bar-restaurant, primers auxilis i dutxes.

Cala de Sa Futadera

Aquesta cala, d'aigües cristal·lines i tranquil·les, té 100 metres de longitud per 10 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de cala de sa Futadera és baix. Platja aïllada la composició de la qual és de sorra. Excel·lent cala de difícil accés, molt recomanable per acudir a passar el dia, fondejar el vaixell i gaudir de les vistes d'uns escarpats penya-segats plens de vegetació.

Cala Giverola

Aquesta platja té 175 metres de longitud per 25 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de cala Giverola és alt. Platja semiurbana la composició de la qual és de sorra.
Disposa d'aparcament, bar-restaurant, dutxes i serveis.

Cala Pola

Aquesta platja té 70 metres de longitud per 20 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de cala Pola és alt. Platja aïllada la composició de la qual és de sorra. Petita cala aïllada des d'on surten excursions en petites embarcacions per veure els fons marins i les cales d'al voltant.

Cala Bona

Aquesta platja té 20 metres de longitud per 10 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de cala Bona és mitjà. Cala aïllada la composició de la qual és de roques / sorra. Cala recòndita amb un accés alguna cosa incòmode que com a únic servei compta amb un quiosquet de platja.

Cala Sant Jaume

Cala de difícil accés a través de penya-segats. És una cala molt petita, de còdols i roques. Té unes vistes espectaculars.

Platja de la Palma / Mar Menuda

Aquesta platja té 180 metres de longitud per 20 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de la platja de la Mar Menuda és alt. Platja urbana la composició de la qual és de sorra. Disposa d'accés per a minusvàlids, bar-restaurant, serveis, dutxes, submarinisme, lloguer de patins i caiacs, primers auxilis i pàrquing.

Platja del Reig

Platja petita i tranquil·la a dos minuts a peu al nord de la platja gran.

Platja Gran

Aquesta platja té 385 metres de longitud per 50 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de la platja gran és alt. Platja urbana la composició de la qual és de sorra. És la platja per excel·lència de Tossa de Mar, on acudeixen turistes i estiuejants a gaudir de tot tipus de servicos, infraestraucturas i oferta d'oci. Disposa de Bandera Blava

Platja d'es Codolar

Aquesta platja, situada al peu de la muralla de Tossa, té 90 metres de longitud per 10 d'amplària. Normalment, el nivell d'ocupació de la platja d'es Codolar és mitjà. Platja urbana la composició de la qual és de sorra.Guardonada amb la Bandera Blava.

Cala Llevadó

Aquesta platja té 65 metres de longitud per 35 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de cala Llevadó és alt. Platja aïllada la composició de la qual és de còdols i sorra. Petita cala que ofereix la possibilitat de la pràctica d'una àmplia gamma d'esports nàutics. S'accedeix a ella creuant a peu el càmping que porta el mateix nom.

Cala d'en Carlos

Cala que limita i comunica amb Cala Llevadó

Cala d'es Rajols

Cala nudista que limita i es comunica amb Cala Llevadó i Cala d'en Carlos. Platja de sorra daurada i aïllada, amb unes vistes magnífiques.

Platges de Llorell

Aquesta platja té 460 metres de longitud per 50 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de les platges de Llorell és alt. Platja semiurbana la composició de la qual és de sorra. És molt animada i amb boniques vistes a la badia, amb molta vegetació i que disposa de serveis i infraestructures i d'un club d'esports nàutics.

Platja de Porto Pi

Aquesta platja té 355 metres de longitud per 30 d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de la platja Porto Pi és baix. Platja aïllada i tranquil·la a la qual s'hi accedeix des de la platja veïna de Llorell, molt més visitada que aquesta. La seva composició és de sorra.

Cala Morisca

Aquesta platja té 20 metres de longitud per 8 metres d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de la cala Morisca és baix, ja que és molt aïllada i només s'hi pot accedir a per mar o a través del bosc.

Les platges de Catalunya, a l'abast de la mà

La Generalitat de Catalunya posa a disposició dels usuaris de les platges una nova aplicació que difon tota la informació d’interès sobre prop de 300 platges catalanes.

Estat actual
Qualitat de l’aigua, bandera de seguretat, presència de meduses, el temps, l’estat de la mar i avisos de possibles incidències.

Característiques i serveis
Característiques físiques i ambientals de la platja, inventari d’equipaments i serveis, galeria de fotografies.

Facilitat d’ús
Tan senzill com navegar amb el dit. A més, disponible en set idiomes: català, castellà, francès, anglès, alemany, italià i rus.