S'Agaró | St. Feliu de Guíxols

S´Agaró, repartit en els termes municipals de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, esdevé un espai elegant d´equilibri entre arquitectura i natura, un oasi singular on es té un gran respecte pel paisatge. Sant Feliu de Guíxols és una població empordanesa d’origen m

Platges

Costa de Sant Feliu de Guíxols

La costa de Sant Feliu de Guíxols és plena de contrastos: enmig de penya-segats, hom troba esplèndides cales, algunes rocoses i altres de sorra fina. Des del sud podem destacar cala Canyerets, cala Vigatà i Port Salvi, entre d’altres, fins a arribar a la badia de Sant Feliu. Al nord, la platja de Sant Pol conserva encara la bellesa de les edificacions del segle XIX i unes aigües clares, tranquil·les i poc profundes.

El port esportiu, comercial i pesquer, que permet l’entrada de grans vaixells a la badia, és el nexe d’unió de la ciutat amb els seus orígens mariners, fruit d’una relació molt estreta amb la Mediterrània que ha perdurat fins als nostres dies. Una passejada fins al far del moll reflecteix en forma de panoràmica el lligam de Sant Feliu de Guíxols amb el mar.


Platja de Sant Pol

En aquesta platja de bandera blava és on es troba el s'Agaró Mar Hotel, de la nostra cadena.
La platja té 870 metres de longitud per 25 metres d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de la platja Sant Pol és alt. És una platja urbana la composició de la qual és de sorra. Compta amb accés per a minusvàlids.

Sa Caleta

Petita cala de 15 metres per 5 d'amplària. La seva composició és de roques. Situada en un entorn natural i sense urbanitzar, ofereix un lloc tranquil per gaudir de la Costa Brava.

Cala Maset

Petita cala de sorra a la qual s'accedeix a peu. Té 25 metres de longitud per 15 d'amplària. Cala tranquil·la envoltada de naturalesa.

Cala del Peix

Cala de 20 metres de longitud per 10 d'amplària, envoltada de penya-segats verges i pins mediterranis. S'accedeix a ella a peu.

Cala Ametller

Cala situada entre Sant Feliu de Guíxols i s'Agaró. Ofereix unes aigües cristal·lines perfectes per fer snorkel o submarinisme. Té una longitud de 300 metres per 30 d'amplària. La seva composició és de sorra granulada i roques i solament es pot accedir a ella a peu o per mar.

Cala Jonca

Cala de 20 metres de longitud per 10 d'amplària, envoltada de penya-segats verges i pins mediterranis. Cala d'aigües cristal·lines i tranquil·les, perfecta pel snorkel.

Port Salvi

La cala de Port Salvi, coneguda també per Edén Rock a causa de l'establiment hoteler que aquí es troba, és una de les immersions clàssiques de la Costa Brava. Té una longitud de 100 metres per 20 d'amplària i es troba en la punta del cap al sud de Sant Feliu de Guíxols. La seva composició és de roques i s'accedeix a ella a peu o per mar.

Cala Vigatà

La cala Vigatà és una tranquil·la platja, envoltada de vegetació i sense cap construcció als voltants.
Té una longitud de 120 metres per uns quinze d'amplària. Està formada per sorra i, sobretot, per roques, de manera que no resulta excessivament còmoda. No disposa de cap tipus de servei, per la qual cosa sol estar poc freqüentada.

Per accedir a la platja cal prendre el camí de ronda que parteix de la platja de Sant Feliu i descendir per una llarga escalinata. En el camí es poden descobrir boniques cales rocoses, com Tetuan, Els Penjats o Port Salvi. També es pot accedir a l'ermita de Sant Elm, on hi ha un mirador que ofereix una excel·lent panoràmica que abasta des de Begur fins al cap de Tossa.

L'àrea que va des de l'extrem esquerre de la platja fins a la punta de la Cova forma part d'un projecte de reserva marina. Té un fons marí d'elevat interès ecològic, tant per les formacions rocoses i coves submarines, com per les prades de posidònies. És una zona idònia per a la pràctica del busseig.

Platja de Can Dell

Platja de 250 metres de longitud per 10 d'amplària, formada per roques grans i còdols. No és molt còmoda ni de facil accés i per això, és una platja bastant tranquil·la.

Cala Urgell

Cala de 150 metres de longitud per 10 d'amplària, ofereix molta tranquil·litat a causa del difícil accés que presenta per terra. Està formada per petits còdols i sorra.

Platja de Sant Feliu

Aquesta platja té 400 metres de longitud per 30 metres d'amplària. El nivell d'ocupació de la platja Sant Feliu és alt. Platja urbana la composició de la qual és de sorra. Compta amb Bandera blava i, per tant, amb accés per a minusvàlids i serveis varis.

Platja dels Canyerets

Aquesta platja té 160 metres de longitud per 25 metres d'amplària. Normalment el nivell d'ocupació de la platja dels Canyerets és baix. Platja semiurbana la composició de la qual és de sorra. Platja amb molta animació en l'època estival situada molt prop de la urbanització Rosamar, molt aconsellable per gaudir en família.

Les platges de Catalunya, a l'abast de la mà

La Generalitat de Catalunya posa a disposició dels usuaris de les platges una nova aplicació que difon tota la informació d’interès sobre prop de 300 platges catalanes.

Estat actual
Qualitat de l’aigua, bandera de seguretat, presència de meduses, el temps, l’estat de la mar i avisos de possibles incidències.

Característiques i serveis
Característiques físiques i ambientals de la platja, inventari d’equipaments i serveis, galeria de fotografies.

Facilitat d’ús
Tan senzill com navegar amb el dit. A més, disponible en set idiomes: català, castellà, francès, anglès, alemany, italià i rus.