Platja d'Aro

Platja d’Aro forma part del terme municipal Castell–Platja d’Aro. Des d'aquest estiu, Castell-Platja d’Aro rebrà els seus visitants com a Destinació de Turisme Familiar.

Ciutats properes

Barcelona

Barcelona és la capital de Catalunya i la segona ciutat més poblada d'Espanya. És una ciutat cosmopolita i moderna, com ho són les grans metropolis obertes al mar, en aquest cas, la Mediterrània. Barcelona es va fer famosa per les Olimpiades celebrades en aquesta ciutat l'any 1992, les quals la varen transformar i modernitzar completament. També és coneguda per les obres del mundialment famós arquitecte Antoni Gaudí, i la seva obra mestre, la basílica de la Sagrada Família, començada l'any 1882 i encara inacabada. És el màxim exponent de l'arquitectura modernista Catalana. Altres obres de Gaudí també són molt conegudes i visitades, com el Parc Güell, la Casa Batlló i la Casa Milà, popularment coneguda com La Pedrera.

Altres lloc per visitar de la Ciutat Comtal són Les Rambles i Plaça Catalunya, Portal de l'Àngel, el Port Olímpic i Maremagnum, el Tibidabo i Torre de Collserola, l'estadi i museu del Futbol Club Barcelona, la Barceloneta, el Barri Gòtic i la catedral... Com podeu veure, hi ha una Barcelona al gust de tots!


Girona

Girona té tot l'encant de les grans ciutats, però sense multituds; una ciutat feta a mida i que et sorprendrà. Al ser tant petita i al haver estat dominada per tantes cultures, Girona té un encant especial que poques ciutats del món tenen. Fou fundada per íbers de la tribu dels Indigets però els romans no varen tardar en conquistarla per interessos militars; la van anomenar Gerunda. Després va passar a mans visigòtiques i musulmanes, fins que el gran Emperador Carlemany la va conquerir i fundà la Marca Hispànica per a defensar-se de l'Islam. D'ací en va néixer l'actual Catalunya. Coses per veure a Girona en trobem moltes, però recomanem la Catedral, que compte amb la nau gòtica més ample del món; el Call Jueu, nucli antic de la ciutat, els carrers dels quals no han canviat en els últims segles; els banys àrabs, i les cases de l'Onyar, característiques del barri vell i penjades sobre el riu Onyar al seu pas per la ciutat. Totes elles tenen les seves façanes fluvials pintades seguint una paleta cromàtica confegida per Enric Ansesa. Podeu arribar a Girona amb autobús o amb la nova línia de trens RG1. Horaris i plànol a continuació.

Figueres

Figueres és mundialment coneguda per a albergar el famossísim Teatre-Museu Dalí, dedicat exclusivament al pintor surrealista Salvador Dalí. Figueres és la última gran ciutat abans d'entrar a França, i per això s'ha convertit en un enclau estratègic i node de comunicacions que la converteixen en la porta d'entrada i punt de parada obligada de viatgers i turistes que entren i surten de l'Estat espanyol. Situada al centre d'una extensa planura fluvial, Figueres és la capital de la comarca de l'Alt Empordà, el seu centre econòmic i sociocultural. La vocació turística de la comarca converteix Figueres en el centre neuràlgic de la Costa Brava, una de les zones turístiques més importants de Catalunya. Entre els seus fills il·lustres, destaquen Salvador Dalí, Narcís Monturiol (inventor del submarí) i Toni Soler, conegut dramaturg català, conegut per a ser el presentador de Polònia.


Olot

Olot és una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En el terme municipal d'Olot es troben quatre volcans, el Montolivet, el Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques. Les contrades del voltant d'Olot també guarden un ric patrimoni natural amb numbroses fonts, els Aiguamolls de la Deu i la Moixina (un bosc amb aiguamolls), la Fageda d'en Jordà (excepcional a Catalunya i en el clima mediterrani per estar situada en un lloc pla), els volcans de Santa Margarida (que té un gran cràter amb una capella al centre) i el Croscat (amb un gran tall resultat de l'extracció de gredes que es va dur a terme en aquest volcà i que permet observar les capes de greda interiors). Està adherit a la Xarxa Europa del Paisatge.

Besalú

Besalú és un dels conjunts medievals més importants i ben conservats de Catalunya. La seva situació geogràfica va afavorir que s'hi instal.lés poblament humà ja en temps reculats i que hagi estat un lloc de trobada de diverses cultures, que han enriquit el patrimoni monumental de la Vila.
Mentre passegeu pels carrers i places, que mantenen un fort sabor medieval, podreu conèixer i visitar els diferents elements patrimonials que la fan tan singular. Caminar pels carrers de Besalú és com fer un viatge de mil anys enrere en el temps.
Besalú va començar a adquirir importància com a capital de comtat independent després de la mort de Guifré el Pilós (902), condició que va perdre en morir Bernat III -gendre de Ramon Berenguer III- sense fills; com a conseqüència, el comtat de Besalú passà a la casa de Barcelona. El 1966, fou declarat "Conjunt Històric-Artístic Nacional" pel seu gran valor arquitectònic.